БДП

Система от мерки на Министерството на образованието и науката за безопасност на движението по пътищата

ЗА ВАС РОДИТЕЛИ!

2019/2020 учебна година

3На 14.11.2019г. се проведе първата за тази учебна година Беседа по пътна безопасност с учениците от 11 и 12 клас на ПГСУАУ Ат. Буров- Силистра, по повод 17 ноември 2019г. – Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП, под мотото „Животът не е резервна част“.
Срещата откри г-жа Денка Михайлова– Директор на Гимназията, в присъствието на ст. инспектор Лъчезар Тодоров– Началник на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност”, при ОДМВР- Силистра, г-н  Н. Колев – председател на Комисията по БДП и г-жа Д. Ганчева- преподавател по БДП.  По време на бебседата,  ст. инспектор Л. Тодоров, акцентира на правилата за безопасност на пътя, обсъдени бяха и темите за ПТП – рискове и злополуки и правомощията на органите за контрол  на движение по пътищата. Коментирани  бяха и случаи на пътни инциденти, за извличане на изводи за безопасно поведение. Сигурността на движението по пътищата на всички, зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него.
2 4 5 1

2018/2019 учебна година

Открит урок по БДП в ПГСУАУ „Ат.Буров“ – Силистра.

1 3 (1) 3 (2)

 

 

 

 

 

На 08.04.2019 г. по покана на г-жа Д. Ганчева, преподавател по Безопасност на движение по пътищата в  ПГСУАУ „Ат. Буров“ се проведе Открит урок в 10 клас. Със съдействието на Старши инспектор Лъчезар Тодоров – началник на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Силистра, бяха разгледани актуални теми, свързани с безопасността на движение.