gr

Дунавски майстор на изкуството 2019

Обичаме Дунав!

Националният етап от Международния конкурс посветен на река Дунав – Danube Art Master, през 2019 година се проведе под мотото „Обичаме Дунав“. Конкурсът е организиран съвместно от Глобалното водно партньорство за Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за защита на река Дунав (ICPDR).

Този конкурс насърчава децата да почувстват по-отблизо своята местна река и да разсъждават върху това, какво означава за тях околната среда  и да създават оригинални произведения на изкуството,

Участниците създадат произведение на изкуството и участват в състезанието „Danube Art Master“, което обединява хиляди деца в целия басейн на река Дунав от 2004 г.

Състезанието не само обединява децата от региона на Дунав, но ги обучава за присъщата стойност и значение на реката и им дава глас да коментират бъдещето на средата си.

Участник в конкурса от ПГСУАУ „Атанас Буров“ бе Марина Йорданова от 9б клас. Тя се състезава в категорията екологично произведение на изкуството. Творбата на Марина бе създадена на Дунавския бряг от естествени материали открити по реката.

Със снимка на своето произведение на изкуството Марина се класира на първо място и стана национален победител. Сега творбата на Марина продължава участието си в Международния етап на конкурса съвместно с победителите от Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Румъния, Молдова и Украйна.

Гордеем се с теб Марина и ти желаем успех в надпреварата!

gr1