4

С награди и активно присъствие на ученици от 12 кл. в Деня на отворени врати на Русенския университет Филиал Силистра

4На 22.11 във Филиала на РУ в гр. Силистра бяха обявени резултатите от конкурса за мултимедийна презентация на тема „Google – търсеща машина или технологичен гигант“ по време на Деня на отворени врати. На събитието присъстваха много гимназисти от 12кл. от нашата гимназия за да се запознаят с възможностите, които предлага за обучение Филиала на РУ в нашия град.

Как използват услугите на Google в ежедневието си на ученици, споделиха в конкурса 29 участници с индивидуални и колективни презентации от градовете – Силистра, Русе, Дулово, Благоевград, Кюстендил и Самоков.
В разработките те показаха не само умения да търсят информация като потребители, но и способности да я преструктурират, да създават ново знание, и да го разпространяват, включително и с приложенията на Google.
Презентациите са впечатлили комисията с научно издържано съдържание, изискан електронен дизайн и висока дигитална култура.
Сред класираните ученици са и тези от нашата гимназия: Преслава Пламенова от 8а кл. бе наградена с грамота и награда за отлично представяне. Грамоти и награди за много добро представяне получиха Селин Севим от 8в кл., Мириам Стоянова и Деница Славова от 9а кл.
Да пожелаем на момичетата нови успехи в усвояването на дигиталните науки!
3 1 12 13 14 15