2_2_3

На добър час, скъпи абитуриенти!

Емоционално, вълнуващо, носталгично и различно – такова бе настроението на днешното тържествено изпращане на Випуск 2020г. на ПГСУАУ „Атанас Буров”. Дванадесетокласниците  прекрачиха за последен път прага на своето училище, пораснали и развълнувани с красивото излъчване на младостта.

Днешният ден бе особено вълнуващ и специален за всички тях и защото получиха  своите дипломи за завършено средно образование и свидетелствата за професионална квалификация.

По традиция на този ден се връчва приз „Златна пара” и приз „Сребърна пара”. Тази година носителят на приза „Златна пара” е  Слави  Иванов Манолов, 12 а клас.

Приз „Сребърна пара”получиха Пламена Георгиева Атанасова, 12а клас  и  Билге Бирол Садкъ, 12в клас.

С грамота и плакет  бяха отличени и най-добрите в професията:

Моника Георгиева Владимирова – Най-добър в професията „Икономист- информатик”

Габриела Божидарова Петкова – Най-добър в професията „Офис мениджър”

Радостин Махбуб Мохаммад – Най-добър в професията”Организатор на туристическа агентска дейност”

В памет на г-жа Наталия Крумова, старши учител по професионална подготовка, г-н Даниел Крумов   връчи плакет и стипендия на Симона Ивайлова Костова от 12б клас.

Общите емоции, надежди и вълнения на Випуск 2020г.  сподели Ренета Йоргова от 12б клас.Тя приветства своите съученици и учители, като благодари за прекрасните изживени мигове и трепети, за научените ценни уроци по човечност, доброта и житейски мъдрости.

Директорът на гимназията г-жа Денка Михайлова отправи своя емоционален поздрав към абитуриентите, към техните учители и родители.

Празникът на младостта и зрелостта бе уважен от д-р Юлиян .Найденов, кмет на община Силистра, г-жа Мария Недялкова, зам-кмет „Хуманитарни дейности”,  д-р Мария Стойчева, председател на Общински съвет, Силистра, доцент д-р Диана Железова, председател на Обществения съвет при гимназията. Те поздравиха зрелостниците със завършването и им пожелаха  здраве, попътен вятър и смело да посрещат предизвикателствата на живота, да имат късмет и да са щастливи.

От името на Общински съвет, Силистра д-р М.Стойчева раздаде подаръци на абитуриентите отличници и на техните класни ръководители.

Получен бе поздравителен адрес от г-н Ивелин Статев, областен управител на област Силистра.

По традиция  в края на тържеството г-жа Денка Михайлова  лисна менче с вода и пожела „На добър час!” на абитуриентите.

Всяка година на този ден училищният двор е особено красив, с емоционалното настроение на празника , с порасналите  и умни млади хора, изпълнени с мечти и амбиции, готови да прекрачат прага от детството към зрелостта.

На добър час, скъпи момичета и момчета!
1_1_1 1_1_2 2_2_1 2_2_3 3_3 3_4 3_5 4_1 4_4 5_1 5_5 6_1 9 10 11 12 13

1 1_1 2 2_2 3 4 5 6 8