3

60 години ПГСУАУ”Атанас Буров” гр.Силистра

На 11.05.2023г. празничният концерт в салона на община Силистра бе венецът на инициативите, посветени на 60-годишнината от създаването на ПГСУАУ”Атанас Буров”.

Официални гости на събитието бяха  д-р Ю.Найденов- кмет на община Силистра, г-жа М.Недялкова- зам.-кмет”Хуманитарни дейности”, д-р М.Димитрова- председател на Общински съвет Силистра, г-н Н.Неделчев- областен управител, г-жа Г.Миткова- началник на РУО-Силистра, които поздравиха училищната общност по случай празника.   В залата присъстваха г-жа М.Захаринова, директор на училището от 1992г. до 2008г. и г-жа Д.Милушева- директор от 2008г. до 2018г.,  бивши преподаватели и възпитаници на гимназията.

Директорът, г-жа Д.Михайлова, отправи емоционално приветствие към всички  и награди победителя в конкурса за лого на училището – Борислав Атанасов от 12.а клас. Всички участници получиха грамоти.

С  много поздравителни адреси от различни институции бе уважен празникът, а сцената се превърна в цветна градина от прекрасните цветя, подарък за годишнината..

След тържествената част започна концертът.  Залата беше препълнена, а присъстващите останаха без дъх от невероятния спектакъл, от съчетанието на звук и светлина, на песни и танци, на багри и емоции – богата музикална и танцова програма, съпътствана до края от бурни аплодисменти. На сцената един след друг се изявяваха талантите на гимназията и на града.  Емоционалните изпълнения на  Александра Георгиева от 12.в клас и Берфин Балабанова от 8.в клас, на Адриана Железова от музикална студия”ДО,РЕ,МИ” и талантите от „БЯЛО,ЗЕЛЕНО,ЧЕРВЕНО” се редуваха с вълнуващите хореографии на балет”Аксел”, балет”Лиденс”и балет”Б2” А момичетата  от клуб за народни танци”Ритмика и танци”  при гимназията  подгряха настроението с красиви стъпки, усмихнати лица. В празника участваха гайдарите от  музикална школа”Великов”,ученици от училището, музикално студио”Хармония” и ансамбъл”Ритъм”, които заредиха атмосферата с български дух.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12