received_351813874590909

Гимназистка от ПГСУАУ“Атанас Буров“ е първенец в Национален конкурс по счетоводство

За втора поредна година възпитаничката на ПГСУАУ „Атанас Буров“ МЕРВЕ БИЛГИН е победител в Националния ученически конкурс на СА „Д.А.Ценов“ Свищов, организиран от Кариерен център и катедра „Счетоводна отчетност“. 56 участници от 16 града представиха своите визии и идеи за бъдещето на счетоводната професия в контекста на динамично развиващата се дигитална икономика.

Мерве Билгин от 12.б клас, специалност „Малък и среден бизнес“ за пореден път демонстрира задълбочено разбиране за въздействието на новите технологии върху счетоводството и значението на иновациите като изкуствен интелект, автоматизация и блокчейн технологии. В разработката си тя акцентира върху необходимостта от адаптация и непрекъснато обучение на счетоводителите, за да могат те успешно да отговорят на новите изисквания и предизвикателства. За показаната креативност и оригиналност журито отличи младата буровка с Първо място , Грамота и прием в СА Свищов. Сертификат получи и нейният ментор г-жа Марияна Винарова, главен учител по професионална подготовка в гимназията.

Мерве има множество награди от участия с икономическа насоченост. Тя е стипендиант на фондация „Атанас Буров“, отличена е с приз „Сребърна пара“ на гимназията, както и от Община Силистра в направление „Професионално образование“. Гимназия „Атанас Буров“ се гордее със своята възпитаничка и пожелава смело и устремено да поема нови предизвикателства, да си поставя високи цели и да постига успехи!

received_351813874590909