att.DA3OLE4rTIusHrBxEiMNUDKfRyiOGcXD-81cMtNZrQY

Учебна компания „ФБФ“ от ПГСУАУ „Атанас Буров“ – Силистра блести на младежкия форум „Изгряващи звезди“ в Бургас

На 2 юни комплекс “Флора” град Бургас  беше домакин на най-емблематичното събитие за младежи-предприемачи: Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ 2024. Събитието събра на националния финал най-добрите 22 учебни компании от цялата страна от програмата „Учебна компания“ на JA Bulgaria, класирани от регионалните кръгове на състезанието.

Участието на „ФБФ“ (Фенове на българския фолклор) от  11 б клас на  ПГСУАУ“Атанас Буров“ в младежкия форум „Изгряващи звезди“ е значимо признание за труда и творчеството на учениците от гимназията. Там те  презентираха своя продукт пред жури и публика и  участваха  със свой търговски щанд в изложение. Представянето им е доказателство не само за техния професионализъм, но и за тяхната ангажираност към съхраняването и популяризирането на българското културно наследство

Екипът  на „ФБФ“  представен от Антония Колева – управител, Джан Гюлент – заместник управител, Ивайла Колева – дизайнер, и Джем Рахми – от отдел маркетинг и продажби. Ръководител на компанията е г-жа Марияна Винарова.

Буровци демонстрираха своята страст към българските традиции и култура чрез  съсзадената от тях интерактивната  игра „Фолклорна пътека“,   предназначена да обединява семейства и приятели в споделянето на знание и културно наследство. Играта включва разнообразни въпроси и предизвикателства, свързани с традициите и обичаите, характерните танци и инструменти, носии, традиционни ястия и други и съчетава забавлението с обучението, насърчавайки участниците да се запознаят по-дълбоко с богатството на българския фолклор.  Компанията представи и своята линия от ръчно изработени уникални  сувенирни изделия с фолклорни мотиви, създадени с внимание към детайла и уважение към традицията.

Чрез своята дейност „ФБФ“ не само популяризира българския фолклор, но и подкрепя местните занаяти и традиции.  Компанията „ФБФ“ продължава да работи с плам и вдъхновение, доказвайки, че младите хора в България са готови да поемат инициативата и да направят значителен принос към обществото.

page