page3

Възпитаници на ПГСУАУ ,,Ат. Буров”, Силистра с призови места на националната олимпиада на Икономически университет – Варна

Тази година Икономически университет – Варна  проведе олимпиада от  26.11.2022 г. до 3.12.2022. Университът предложи разнообразие от тематични области, в които учениците от 11 и 12 клас можеха да се изявят и да се  включат в ранен прием и избор на специалност. Така учениците се докоснаха и достигнаха по-бързо до желаното от тях икономическо образование в Икономически университет – Варна. ПГСУАУ“Атанас Буров“ гр.Силистра се включи традиционно и тази година и възпитаниците ú заеха призови  места в класирането.

1_VarnaНа 26.11.2022г., се проведе финален кръг на Националната олимпиада по Маркетинг 2022г. Учениците имаха зададен казус, който трябваше да решат и представят. Оценяването е извършено от жури -преподаватели от катедра „Маркетинг“ при ИУ, Варна. Поздравления за класираните:

  • Александра Неделчева, 12 в клас – ВТОРО МЯСТО– успеваемост 81% и освобождаване от заплащането на една семестриална такса.
  • Дамла Юмер, 11б клас- ЧЕТВЪРТО МЯСТО – успеваемост 78%, Оценка Отличен 5.50;

Браво и на Силвена Трифонова от 12в- успеваемост 77%  и Симона Димитрова от 11а клас – успеваемост 76%, които също се представиха достойно с оценки Отличен 5,50!

Поздравления за достойното представяне  на учениците и  в секция  „Търговията в XXI век – настояще и бъдеще“. Те представиха есета в различни тематични направления като постигнаха много добри резултати. Участиците са от специалности „Икономическа информатика“ и „Организация на туризма и свободното време“

2_VarnaСимона Стефанова, 12в клас – 66 точки; Хелин  Самет, 12а клас – 62 точки; Преслава Пламенова, 11а клас – 62 точки; Дарина Тодорова, 12в клас – 60 точки; Гергана Георгиева, 12в клас – 55 точки;

Нели Караслова, 12в клас- 54 точки;

Госпожа Диана Ганчева – учител консултант на учениците в секции „Маркетинг“ и „Търговия“ им пожелава още много успехи, да съхраняват авторитета на училището и да поддържат състезателния дух. По нейни думи, „учениците показаха креативност, оригиналност и реалистичност на представеното решение. Доказаха, че учениците на ПГСУАУ “Атанас Буров“ са знаещи, успешни и можещи“.

Ученическата олимпиада на секция „Правни, управленски и социални науки“  се проведе на 26.11.2022 г. Всеки участник решаваше тест от 50 затворени въпроса (от които 20 въпроса в областта на правото и 30 въпроса от областта на социалните и управленските науки). Отлични резултати на участниците от 12б клас специалност „Съдебна администрация“ : Памела Василева – 3_VarnaОтличен 6.00; Магдалена Георгиева, Кристияна Манова, Станислав Ников – Отличен 5.75; Виктория Ангелова, Памела Пенева – Отличен – 5.50. Поздравления за техния ръководител  Д.Денева, ст.учител по икономически дисциплини.

Успешно участие и  класиране на учениците от 11б клас, специалност  „Малък и среден бизнес“, в секция „Правни, управленски и социални науки“ – Мерве Бейджет – 6,00, Милица Милкова и Симона Неделчева- 5,75. Поздравления за техния ръководител  Д.Димитрова, ст.учител по икономически дисциплини.

EВ секция “Microsoft Excel“ достойно представяне на учениците от 11а клас, специалност „Икономическа информатика“ с ръководител ст.учител по професионална подготовка Св.Цветанова. След реализирането на заданието си в електронни таблици в конкуренция с  70 участници, с отлични оценки са оценени Герасим Маринов – 5,75, Хакан Дуран – 5,50 и с мн.добри: Преслава Тодорова – 5,25, Владислав Хърватев – 5,25, Мегън Ахмедова – 5, Лъчезар Николов -5. На всички участници оценките им се признават за ранен прием в желана от тях специалност.

IMG_20221207_125306Целта на олимпиадата по уеб дизайн е да се предостави възможност за творческа изява в областта на уеб технологиите на ученици от средните училища. В олимпиадата могат да участват ученици от 11 и 12 клас. Поздравления за участниците и класирането на учениците от 12а клас, специалност „Икономическа информатика“ в олимпиадата на Икономически икономически университет- Варна в секция „Уеб дизайн“! За изготвянето на сайт на тема „Кино фестивал“ в конкуренция с  69 участници, с отлични оценки са оценени: Николай Петров, Данислав Ненов , Биртан Шакир, Ренис Исмет,  Георги Йорданов  и с много добри: Емре Джеват,  Борислав Атанасов и Кристиан Гецов. На всички участници оценките им се признават за ранен прием в желана от тях специалност. Ст.учителят по професионална подготовка Д.Жекова се гордее с успехите на учениците от 12а клас по уеб дизайн.

V_4В секция „Счетоводство“  участваха  3 ученици от 11а кл., специалност „Икономическа информатика.“  В конкуренция  с 271 участници  от 11 и 12 клас  от 18 града  те решаваха тест   и показаха отлични познания по счетоводната методология и технология. Преподавателят им г-жа Марияна Винарова  е доволна от постигнатите резултати:

Станислава Колева – оценка „Отличен 6“

Пламена Петрова – оценка „Отличен 5,75“

Диляра Шаиб –  оценка „Мн.добър 5,25“  и им пожелава да продължават  смело и успешно, да приемат предизвикателства и да постигат успехи.

Трудът и усилията на нашите гимназисти, които показаха с участието си в олимпиадата на Икономически университет – Варна, утвърждава авторитета на ПГСУАУ като гимназия, която подготвя качествени бъдещите специалисти в сферата на икономиката, финансите, търговията, правото, туризма, сцетоводството, приложната информатиката във всички направления, в които се обучават учениците в гимназия“Атанас Буров“.

V_7

V_5

V_6IMG_20221207_114106